Inspiratie Baby Kamer

Hoe richt ik mijn baby kamer in?

De kinderkamer inrichten is misschien één van de leukste dingen om als aanstaande ouder aan te pakken.

Om te beginnen is een kinderkamer aan de achterzijde van het huis de beste plaats. Dit geeft rust en straalt daarom meer veiligheid uit.  Een kamer aan de voorzijde van het huis kan voor je kind te onrustig zijn. Als het mogelijk is, is het een aanrader om de kamer van jullie kindje vlakbij die van jullie te situeren. Zo straalt jullie beschermende invloed over op jullie kind.

12 tips voor een babykamer!

 1. Plaats het bedje zo dat je kind de deur kan zien, dat geeft rust.
 2. Let goed op kleurengebruik. Felle kleuren werken stimulerend en zijn dus niet goed voor de nachtrust van je baby. Denk aan pastel kleuren en neutrale tinten, want deze werken rustgevend.
 3. Kies vloeren van natuurlijk materiaal, een mooie houten vloer of een zacht geluiddempend tapijt.
 4. Gebruik effen beddengoed, dit werkt rustgevend.
 5. Zacht licht of licht dat gedimd kan worden creëert een vredige atmosfeer. Deze is ideaal voor baby’s. Is je kind ouder, stimuleer dan het lezen door een lampje op het nachtkastje.
 6. Creëer een sfeer van warmte en veiligheid, door een foto van het gezin neer te zetten.
 7. Hang een baby mobiel altijd voor het raam, nooit boven het hoofdkussen! Boven het hoofdje geeft dat alleen maar onrust.
 8. Voorkom rommel onder het bedje!
 9. Om een gezonde nachtrust te stimuleren, plaats het bed van je kindje niet onder balken, muurkastjes of planken.
 10. Vermijd scherpe hoeken en meubeltjes. Zachte afgeronde lijnen zijn het meest ideaal. Denk alleen al aan veiligheid!
 11. Het is beter om totaal geen apparatuur in de babykamer te plaatsen, hoewel dat in deze tijd vrijwel onmogelijk is. Zorg ervoor dat elektrische apparatuur ’s nachts bedekt wordt met een kleedje. De straling van de apparatuur werkt onzichtbaar op het kind en zal onbewust de nachtrust verstoren.
 12. Zorg ook voor een speciale plaats voor jullie als ouders. Zet er een lekkere stoel neer of wat kussens. Je zult namelijk zelf ook met enige regelmaat tijd doorbrengen op het kamertje van jullie baby.