Feng Shui Bagua

De Bagua is een systeem waarmee de plattegrond van een huis geanalyseerd wordt in traditionele Chinese Feng Shui scholen. Het is een hulpmiddel om te berekenen waar gebieden in je huis corresponderen met gebieden (aspecten) van je leven. De ruimte wordt verdeeld in 9 gebieden, die alle staan voor een ander aspect van het leven.  Je zou het ook energiekaart kunnen noemen.

De negen huizen zijn: roem en reputatie, liefde en relaties, kinderen en creativiteit, reizen en behulpzame vrienden, levenspad en carrière, kennis en wijsheid, familie, rijkdom en overvloed en in het midden welbevinden.

De Bagua wordt altijd zo gelegd dat de basislijn met de zones “ kennis, carrière en behulpzame vrienden” bij de voordeur ligt.  De voordeur is waar energie in het huis binnen komt. Het is doorslaggevend voor de verdere energieverdeling.

FENG SHUI_Bagua_tekst

Zie je huis als een spiegel, een spiegel van je leven.

Wanneer er een gebied van de Bagua ontbreekt of niet optimaal is ingericht of heel rommelig is, dan kunnen er problemen ontstaan in dat levensgebied van de bewoners. En andersom, als er bepaalde dingen zijn in je leven die zich blijven herhalen of waar je je aan ergert, bijvoorbeeld een plekje in je huis waar het altijd een rommeltje is, kijk dan eens in welk veld van de Bagua het ligt en bekijk wat er aan de hand is in dat gebied van je leven. Grote kans dat dit een deel van je leven is dat meer aandacht nodig heeft en waar je op moet blijven letten.