Feng Shui Design

Feng Shui Design

Menu
Inspiratie

Slaapkamer

De ideale slaapkamer heeft een rustgevende uitstraling. 

Het is een van belangrijkste kamers in jouw huis; een plek waar je rust, slaapt en nieuwe energie opdoet. Daarom is het verstandig om er aandacht aan te besteden.

11 tips voor jouw eigen slaapkamer!

 1. Kies een ruimte die ver van de voordeur verwijderd is.
 2. Plaats het bed indien mogelijk op de ”plek van de hoogste harmonie.”
  De beste plek daarvoor is wanneer de rug gedekt is, met het hoofdeinde aan een gesloten wand en het zicht op de deuren en ramen.
 3. Plaats het bed niet tussen de deur en het raam, het kan slapeloosheid veroorzaken.
 4. Maak de ruimte boven het bed zo mogelijk leeg.  Vermijd zware lampen boven het bed.
 5. Hoge, zware en chaotische spullen, of planken vol boeken rond het hoofdeinde kunnen leiden tot onrustige dromen en nachtmerries.
 6.  Een bed met metalen onderdelen zou beter vermeden kunnen worden. Een bed van metaal trekt energievelden aan. Een massief houten bed is de beste keuze.
 7. Gebruik liever geen spiegels in de slaapkamer. Spiegels zullen onder andere eigen energie weerkaatsen en dat maakt het loslaten van emoties moeilijk. Bovendien verdubbelen spiegels storende energie.
 8. Voor het evenwicht in je relatie is het belangrijk dat het bed aan beide kanten zo ruim mogelijk toegankelijk is.
 9. Probeer in de slaapkamer geen kasten vol boeken, administratie en opbergruimte te plaatsen, het kan goede nachtrust in de weg staan.
 10. De afbeeldingen en voorwerpen in de slaapkamer moeten met de grootste zorgvuldigheid gekozen worden. Let op wat ze betekenen en van wie je ze hebt gekregen. In deze intieme ruimte zouden alleen afbeeldingen moeten zijn waar jij en jouw partner persoonlijk een goed gevoel bij hebben.
 11. Kies voor warme en harmoniserende kleurnuances, en zoek patronen met rustgevende uitstraling. Zeer dynamische kleuren zoals rood, oranje of geel kunnen enerzijds afwisseling in de slaapkamer brengen, anderzijds ontspannen slaap in de weg staan.

Voorbeelden niet correct

Not - good-06
Not - good-05
Not - good-04
Not - good-03
Not - good-02
Woman lying in bed watching widescreen TV in luxurious bedroom

Voorbeelden correct

Slaapkamer-15
Slaapkamer-14
Slaapkamer-12
Slaapkamer-10
Lust-image-08