Inspiratie Slaapkamer

De ideale slaapkamer heeft een rustgevende uitstraling en is een van de belangrijkste kamers in jouw huis; een plek waar je rust, slaapt en nieuwe energie opdoet. Daarom is het verstandig om er aandacht aan te besteden.

11 tips voor jouw eigen slaapkamer!

 1. Kies een ruimte die verder van de voordeur is.
 2. Plaats het bed indien mogelijk op de ”plek van de hoogste harmonie.”
  De beste plek daarvoor is wanneer de rug gedekt is, met het hoofdeinde aan een gesloten wand en het zicht op de deuren en ramen.
 3. Plaats het bed niet tussen de deur en het raam, het kan slapeloosheid veroorzaken.
 4. Maak de ruimte boven het bed zo mogelijk leeg. Vermijd zware design lampen boven het bed.
 5. Hoge, zware en chaotische spullen, of planken vol boeken rond het hoofdeinde kunnen leiden tot onrustige dromen en nachtmerries.
 6. Een bed met metalen onderdelen zou beter vermeden kunnen worden. Een bed van metaal trekt energievelden aan. Een massief houten bed is de beste keuze.
 7. Gebruik liever geen spiegels in de slaapkamer. 
 8. Voor het evenwicht in je relatie is het belangrijk dat het bed aan beide kanten zo ruim mogelijk toegankelijk is.
 9. Probeer in de slaapkamer geen kasten vol boeken, administratie en opbergruimte te plaatsen, het kan goede nachtrust in de weg staan.
 10. De afbeeldingen en voorwerpen in de slaapkamer moeten met de grootste zorgvuldigheid gekozen worden. Let op wat ze betekenen en van wie je ze hebt gekregen. In deze intieme ruimte zouden alleen afbeeldingen moeten zijn waar jij en jouw partner persoonlijk een goed gevoel bij hebben.
 11. Kies voor warme en harmoniserende kleurnuances, en zoek patronen met rustgevende uitstraling. Zeer dynamische kleuren zoals rood, oranje of geel kunnen ontspannen slaap in de weg staan.

Voorbeelden niet correct

Beams 22
Purple bed
woman lying in bed watching TV
Bedroom with Bath
Bad-Feng-Shui-Bedroom
Not - good-08

Voorbeelden correct

Slaapkamer 22
Slaapkamer 10
Slaapkamer 1
Slaapkamer 18
slaapkamer 13