Inspiratie Home office

De ideale werkplek is prettig en functioneel en is een plek waar je graag bent.

 10 tips voor jouw werkplek!

  1. Plaats het bureau  dusdanig dat je zicht hebt op de deur, met bij voorkeur een muur achter de rug als steun;  of een bureau stoel met een hoge rugleuning.  Dit geeft vooral een optimaal gevoel van zekerheid en stabiliteit.
  2. Zorg voor goede lichtinval, maar plaats het bureau niet direct naast het raam of voor het raam. Dit kan onbewust afleiden.  Het bureau kan beter niet in het volle zonlicht staan, het kan concentratie beïnvloeden en zorgen voor voortijdige vermoeidheid.
  3. Let erop dat een bureau niet bij een raam-deur doortocht staat.
  4. Het bureau moet vrij en opgeruimd zijn. De succesvolle zakenmensen hebben allemaal een opgeruimde werkplek, ook al hebben ze veel te doen. Niemand kan tientallen dingen tegelijkertijd oplossen.
  5. Vermijd zware dozen op de vloer.
  6. Zorg voor voldoende planken en kasten en een weldoordacht archiefsysteem.
  7. De juiste tafelvorm biedt ondersteuning. Voor mensen met creatieve en communicatieve opdrachten is een ronde of ovale tafel ideaal. Brainstormen kan aan een dergelijke tafel bijzonder succesvol verlopen.
  8. Voor werkzaamheden die analytisch en lineair denken vereisen, zoals bijvoorbeeld boekhouding, is de beste oplossing een zakelijke, rechthoekige tafel. Glazen tafels kunnen instabiliteit en wanorde veroorzaken.
  9. Planten zijn ideaal om de energie van de werkplek te verbeteren, ze fleuren een ruimte op en maken het ook een prettige en gezonde plaats.
  10. Hang inspirerende foto’s, posters of schilderijen aan de muren die symboliseren wat je wilt bereiken.