Yin en Yang

We hebben te maken met een principe, een concept, een manier van denken die zeker meer dan 3000 jaar is gebruikt en verfijnd.

Volgens de Chinese filosofie bestaat het universum uit twee kosmische krachten. Dit zijn twee tegengestelde maar tegelijkertijd aanvullende energieën. Deze krachten kunnen niet los van elkaar bestaan, zonder dag geen nacht, zonder positief geen negatief. Samen vormen ze een van de oudste en krachtigste symbolen, het Yin en Yang symbool.

Yang energie is mannelijk, actief, sterk, heet. Het wordt geassocieerd met het licht, beweging, kracht, de lente, de zomer, het zuiden en buiten. Denk aan de warmte van van de zon, de agressieve snelheid van racewagens, de geconcentreerde energie van een laserstraal.

Yin energie is vrouwelijk, zacht, langzaam, ontspannen, diffuus, vochtig, passief en stil. Denk aan het ritme en de essentie van vrouwelijke energie – de zachtheid van het water, het mysterie van de maan, de zwartheid van rijke bodem en de diepe stilte van de nacht.

Je kunt de Yin en Yang principes werkelijk in alles terugvinden. Het werkt door in alles: ons huis, onze kleding, onze gezondheid, relaties, voedsel. Het idee is dat we, als we in harmonie zijn, met deze twee krachten een totale balans ervaren. Dan zijn de meeste mensen op hun gemak.

Yin_yang.svg

De zwarte en witte gebieden vertegenwoordigen samen de interactie van de energieën in alle dingen. Ze illustreren de cyclische aard van de natuur.